
پیتزا یکی از غذاهای محبوب در سراسر دنیا می باشد. امروزه در غذاهای فست فودی بیشتر مورد توجه همه مخصوصا بچه ها می باشد. غذاهای فست فودی به دلیل مصرف بیش از حد نمک و روغن در آن ها مخصوصا اگر بیش از حد استفاده شود می تواند بسیار مضر باشد.درست کردن پیتزا در منزل نیز به دلیل اینکه درست کردن خمیر پیتزا کمی دشوار است معمولا همه ترجیح میدهند این غذا را در بیرون از منزل نوش جان کنند. اما ما در عشق آشپزی خمیر پیتزا بسیار راحتی را به شما آموزش خواهیم داد تا بتوانید در منزل برای عزیزانتان این غذای محبوب را سالم تر و خوشمزه تر درست کنید و از آن لذت ببرید.
طرز تهیه خمیر پیتزا:
ابتدا خمیر مایه فوری و شکر را درون آب ولرم بریزید و خوب هم بزنید. سپس بگذارید تا عمل بیاید. هنگامی که خمیر مایه کف کرد و حجم آن بیشتر شد یعنی عمل آمده و آماده است.
سپس خمیر مایه، نمک،شکر و ادویه های دلخواه (پودر سیر، پاپریکا، اورگانو، فلفل سیاه) را درون آرد بریزید و با قاشق خوب هم بزنید تا تمامی مواد با هم مخلوط شود. وقتی خمیر کمی شکل گرفت سپس با دست خمیر را به مدت 10 دقیقه خوب ورز دهید. خمیر باید لطیف و کمی چسبنده باشد ولی نباید به دست بچسبد.
سپس درون ظرف دیگری کمی روغن زیتون بریزید و تمامی سطح و دیواره های آن را با روغن زیتون چرب کنید. خمیر را درون ظرف چرب شده بگذارید. روی آن را با سلفون یا پارچه بپوشانید .
در جای نسبتا گرمی به مدت 1 ساعت قرار دهید. بعد از 1 ساعت خمیر حجیم شده و پف می کند. در این مرحله آماده است.
سپس روی سطح کار را کمی آرد بپاشید. خمیر را روی سطح کار قرار دهید و مجددا کمی ورز دهید. سپس به کمک وردنه یا دست خمیر را صاف نماییند.
خمیر را درون سینی فر یا طرف پیتزایی که کمی چرب شده قرار دهید. سپس به کمک چنگال روی سطح خمیر چند سوراخ ایجاد کنید.
بعد این مرحله سس کچاپ یا سس دلخواه را روی خمیر بمالید.
سپس سطح خمیر را کمی پنیر پیتزا بریزید.
بعد از این مرحله مواد دلخواه خود را روی سطح خمیر بچینید و در نهایت روی همه مواد یک لایه پنیر پیتزا بریزید.
فر را به مدت 10 دقیقه با دمای 220 درجه سانتی گراد گرم کنید. بعد از 10 دقیقه پیتزا را درون فر قرار دهید. دمای فر را کم کنید. با دمای 200 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه بگذارید بپزد.
در این مدت چند بار به آن سر بزنید زیرا دمای فرها با هم کمی متفاوت می باشد.
پیتزا خانگی سالم شما آماده است. نوش جان.
زمان آماده سازی
زمان پخت
برای 2 نفر
متوسط
میزان سختی
مواد لازم
- آرد 240 گرم
- آب 3/4 لیوان
- شکر 2 قاشق چای خوری
- نمک به میزان لازم
- روغن زیتون 1 قاشق غذا خوری
- فلفل سیاه به میزان لازم
- پودر پاپریکا به میزان لازم
- اورگانو به میزان لازم
- پودر سیر به میزان لازم
- خمیر مایه 7 گرم