
قورمه سبزی خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذای ایرانی است. قورمه سبزی بوی زندگی و حال خوب هر خانه است. با قورمه سبزی می شود عاشقی کرد، می توان تمرین صبر کرد. برای داشتن یک قورمه سبزی عاشقانه و خوشمزه نباید از سبزی آماده و فریز شده استفاده کرد، باید سبزی تازه را با عشق پاک کرد، شست و خرد کرد، باید با تمام مواد معاشرت کرد و در تمامی مواد عشق تزریق کرد. آشپزخانه قلب هر خانه است، با قورمه سبزی قلب خانه را پر از عشق کنیم.طرز تهیه خورش قورمه سبزی خوشمزه را در این پست عشق آشپزی به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه خورش قورمه سبزی
برای تهیه خورش قورمه سبزی برای چهار نفر به 800 گرم سبزی قورمه سبزی نیاز داریم. سبزی قورمه سبزی شامل، تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله می باشد اما می توان به این ترکیب اسفناج هم اضافه کرد. نسبت سبزی به این گونه می باشد که حدود 400 گرم از 800 گرم باید ترکیب جعفری و تره باشد، 200 گرم گشنیز، 100 گرم شنبلیله و 100 گرم اسفناج. اسفناج صرفا به دلیل لعاب انداختن خورش می باشد و زیاد ریختن اسفناج باعث شیرین شدن طعم خورش می شود.
سبزی ها را باید بسیار ریز خرد کرد. همین زیاد خرد شدن سبزی باعث جا افتادن خورش می شود. اشتباه اکثر ما در این است که تصور می کنیم سبزی باید زیاد سرخ و تیره شود تا خورش جا بیفتن در صورتی که فقط باید سبزی به خوبی و ریز خرد شود.
خب سبزی قورمه سبزی را پاک کنید، بشورید و بسیار ریز خرد کنید. سپس درون تابه روغن بریزید و سبزی را درون روغن بریزید و سرخ کنید، هنگامی که سبزی در حال سرخ شدن است برای عطر بیشتر نصف قاشق غذاخوری شنبلیله خشک نیز به سبزی اضافه کنید و تفت دهید.
در قابلمه ای پیاز خرد شده را در کمی روغن تفت دهید تا کمی سبک شود سپس گوشت را اضافه کنید، بعد از گوشت زردچوبه و فلفل را اضافه کرده و خوب تفت دهید تا رنگ گوشت کمی عوض شود سپس لوبیا قرمز را اضافه کرده وتفت دهید. در مرحله بعد نمک بریزید و مجددا چند ثانبه تفت دهید (نگران نباشید که نمک را در این مرحله به گوشت خورش اضافه کنید، گوشت سفت نخواهد شد. حسن اینکه نمک را در این مرحله بریزید این است گوشت به خوبی مزه می گیرد.) سپس آب جوش اضافه کنید و بگذارید تا گوشت و لوبیا بپزد.
معمولا زمان پخت گوشت و لوبیا یکی می باشد اما اگر گوشت دیرپز می باشد یا گوشت گوشفند است که زودتر از لوبیا می پزد می توانید لوبیا را جداگانه بپزید و بعد از پخت گوشت لوبیا را به گوشت اضافه کنید.
وقتی که گوشت در حال پخت است دو عدد لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و درون ظرفی با آب جوش بگذارید تا 1 ساعت بماند.
بعد از پخت گوشت و لوبیا، لیمو عمانی را از آب خارج کرده و به همراه سبزی سرخ شده به خورش اضافه کنید. شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا همه مواد درون قابلمه با هم به خوبی معاشرت کرده و جا بیفتد.
خورش قورمه سبزی خوشمزه و خوش عطر آماده است، با برنج فرد اعلا ایرانی کته کره درست کنید و به همراه قورمه سبزی و پیاز سرو کنید.
نوش جان.
زمان آماده سازی
زمان پخت
برای 4 نفر
میزان سختی
مواد لازم
- پیاز 1 عدد
- گوشت گوسفند 400 گرم
- سبزی قورمه سبزی 1000 گرم
- لوبیا قرمز 150 گرم
- لیمو عمانی 2 عدد
- آب 1 لیتر
- آب لیمو به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
- فلفل سیاه به میزان لازم
- نمک به میزان لازم