
کلم پلو شیرازی
غذای محلی شیراز
-
توسط
نسترن
آخرین بروزرسانی
2 کالری
کلم پلو شیرازی یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین غذاهای محلی شیراز می باشد، شیرازی های عزیز وقتی می خواهند برای مهمانی سنگ تمام بگذارند کلم پلو درست می کنند. کلم پلو شیرازی با سالاد شیرازی یکی از خوشمزه ترین غذاهای محلی می باشد.
طرز تهیه کلم پلو شیرازی
ابتدا 2 پیمانه برنج را بشورید و با 2 قاشق نمک و مقدار لازم آب به مدت حدود 4 ساعت خیس کنید.
سبزی معطر کلم پلو که شامل تره،ریحان،ترخون و شوید است را پاک کنید، بشویید و خرد کنید.
پیاز را رنده کنید، آب پیاز را بگیرید و به گوشت چرخکرده اضافه کنید. 2 قاشق از سبزی معطر خرد شده، نمک، فلفل، زردچوبه و آرد نخودچی را به گوشت اضافه کنید و تمامی مواد را خوب با هم مخلوط کنید. وقتی همه مواد با هم مخلوط شد از گوشت به اندازه یک گردو بردارید و قلقلی کنید.
درون تابه کمی روغن بریزید و کوفته ریزه های قلقلی را درون روغن تفت دهید. وقتی همه کوفته قلقلی ها را تفت دادید، کوفته ها را از تابه خارج کنید.
معمولا برای کلم پلو از کلم قمری استفاده می شود اما چون همیشه در دسترس نیست می توان از کلم سفید نیز استفاده کرد.
کلم را خرد کرده و شویید. سپس بگذارید تا آب آن گرفته شود. سپس درون همان تابه ای که کوفته ها را سرخ کرده اید کلم را اضافه کنید. کمی آب بریزید و در تابه را بگدارید تا کلم کمی نرم شود، سپس سبزی معطر خرد شده را به همراه زردچوبه، فلفل و نمک به کلم اضافه کنید و تمامی مواد را خوب تفت دهید.
برنج را آبکش کنید. سپس درون قابلمه ای لایه به لایه برنج، کلم و گوشت قلقلی را بریزید و به مدت 30 دقیقه بگذارید دم بکشد.
بعد از 30 دقیقه کلم پلو شیرازی خوش عطر و طعم شما آماده است. همرا با سالاد شیرازی با آبغوره فراوان میل کنید.
نوش جان.
زمان آماده سازی
زمان پخت
برای 2 نفر
متوسط
میزان سختی
مواد لازم
- برنج 2 پیمانه
- کلم 300 گرم
- سبزی معطر 120 گرم
- گوشت چرخ کرده 200 گرم
- آرد نخودچی 1 قاشق غذا خوری
- پیاز 1 عدد
- پودر لیمو عمانی نصف قاشق غذا خوری
- زردچوبه به میزان لازم
- فلفل سیاه به میزان لازم
- نمک به میزان لازم