
شله زرد
دسر خوشمزه اصیل ایرانی
-
توسط
نسترن
آخرین بروزرسانی
302 کالری
شله زرد در فرهنگ ایرانیان جایگاه ویژه ای دارد، شله زرد معمولا به صورت نذری پخته و پخش می شود. در ماه رمضان و برای افطار سرو می شود. تهیه این دسر خوشمزه بسیار آسان می باشد. در عشق آشپزی این دسر خوشمزه را آموزش می دهیم.
طرز تهیه شله زرد
ایتدا برنج را از 24 ساعت قبل خیس کنید. آب برنج را خالی کنید و برنج را داخل قابلمه مناسب بریزید. 4 برابر میزان برنج، آب اضافه کنید. به طور مثال برای 2 پیمانه برنج به 8 پیمانه آب نیاز می باشد.
برنج را با آب روی شعله ملایم قرار دهید. در همین فاصله زعفران را با چند تکه یخ در دمای محیط قرار دهید تا زعفران رنگ دهد.
وقتی روی آب برنج کف ایجاد شد کف ها را با قاشق از روی آب بگیرید.
بعد از 1.5 ساعت برنج له می شود. در این مرحله زعفران غلیظ را به برنج بیافزایید.
خلال بادام را با گلاب نیم ساعت خیس کنید.
هل را بشکنید، با 2 قاشق آب جوش به مدت نیم ساعت کنار بگذارید تا عصاره هل آزاد شود. هل را از صافی رد کنید و آب هل و مخلوط خلال بادام و گلاب را به شله زرد بیافزایید.
در مرحله بعد 2 پیمانه شکر به شله زرد اضافه کنید و هم بزنید تا شکر آب بیندازد و حل شود.
کره را به شله زرد اضافه کنید. 5 دقیقه بگذارید شله زرد جا بیفتد. سپس شله زرد را درون ظرف بریزید وقتی روی شله زرد بست می توانید با خلال پسته، خلال بادام و دارچین تزیین و سرو نمایید.
شله زرد خوشمزه آماده است.
نوش جان
زمان آماده سازی
زمان پخت
برای 8 نفر
آسان
میزان سختی
مواد لازم
- برنج 2 پیمانه
- زعفران به میزان لازم
- شکر 2 پیمانه
- گلاب 2 قاشق غذا خوری
- خلال بادام به میزان لازم گرم
- خلال پسته به میزان لازم گرم
- دارچین به میزان لازم
- هل 1 عدد
- کره 50 گرم