
حلوا شیر
دسر لطیف ایرانی
-
توسط
نسترن
آخرین بروزرسانی
100 کالری
حلوا یکی از دسرهای خوشمزه سنتی ایرانی است که در مراسمات مختلف سرو می شود. در این پست عشق آشپزی حلوا شیر را آموزش می دهیم که بسیار ساده، خوشمزه و لطیف می باشد.
طرز تهیه حلوا شیر
ابتدا شربت حلوا را باید آماده کنید. برای تهیه شربت حلوا باید آب و شکر را درون قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید. زعفران دم کرده و گلاب را به محلول آب و شکر اضافه کنید. هنگامی که آب شروع به جوشیدن کرد و کمی قل زد شعله را خاموش کنید.
در مرحله بعد آرد را درون تابه الک کنید. سپس شیر و روغن مایع را به آرد اضافه کنید و روی شعله قرار دهید. در این مرحله با قاشق مدام شیر،آرد و روغن را هم بزنید تا کاملا یکدست شود. مدام باید هم بزنید تا آرد کاملا تفت بخورد و بوی خامی آرد گرفته شود. حدود 40 دقیقه مدام باید هم بزنید تا مواد کاملا سرخ شود و به رنگ دلخواه برسد. هنگامی که رنگ آرد طلایی شد شربت را به مواد اضافه کنید و مجددا هم بزنید تا شربت به خورد آرد برود.
در این مرحله حلوا شیر آماده است فقط تابه را بردارید و چند بار گهواره ای تکان دهید تا حلوا کاملا برگردد. و یکدست شود.
حلوا را همان طور که گرم است در ظرف مورد نظر بریزید و تزیین نمایید.
نکته های حلوا شیر
- رنگ حلوا کاملا سلیقه ای می باشد، پس هر زمان رنگ آرد به میزان دلخواه شما تغییر کرد شربت را اضافه کنید.
- برای پیمانه کردن موتد می توانید از لیوان استفاده کنید ولی دقت کنید برای اندازه گیری و پیمانه کردن دقیقا از 1 لیوان یا پیمانه استفاده کنید.
- برای این حلوا 1 لیوان آرد، 1 لیوان شکر، 1 لیوان شیر و 1 لیوان روغن و 2 لیوان آب نیاز می باشد.
- برای تزیین حلوا شیر می توانید از خلال یا پودر پسته و بادام، پودر نارگیل؛ غنچه گل سرخ و ... استفاده کنید.
حلوا شیر آماده است.
نوش جان.
زمان آماده سازی
زمان پخت
برای 2 نفر
آسان
میزان سختی
مواد لازم
- آرد 150 گرم
- شیر 250 میلی لیتر
- شکر 300 گرم
- آب 2 لیوان
- گلاب 1 قاشق غذا خوری
- زعفران به میزان لازم
- روغن 1 لیوان