
خورش گوشت و لوبیا کاشانی
غذای اصیل و سنتی کاشان
-
توسط
نسترن
آخرین بروزرسانی
33 کالری
گوشت لوبیا یا به گویش شیرین کاشونی گوشت لوبیب یا گوشت لوبیوب یکی از غذاهای سنتی و اصیل کاشان می باشد. این خورش خوشمزه هم با نان و به همراه پلو سرو می شود. در این پست عشق آشپزی خورش گوشت و لوبیا کاشانی خوشمزه را آموزش می دهیم.
طرز تهیه خورش گوشت و لوبیا کاشانی
قبل از دست به کار شدن و تهیه این غذا بهتر است لوبیا را بشویید و به مدت حداقل 12 ساعت خیس کنید و هر چند ساعت آب آن را عوض کنید تا هم نفخ لوبیا گرفته شود و هم اینکه لوبیا زودتر پخته و نرم می شود.
در مرحله بعد لوبیا را جداگانه با مقدار کافی آب حدود 4-3 ساعت بپزید تا لوبیا کاملا نرم شود.
در قابلمه ای دیگر پیاز را نگینی خرد و در مقدار کافی روغن تفت دهید. هنگامی که پیاز کمی سبک شد گوشت گوسفندی تکه ای را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. سپس زردچوبه، فلفل و دارچین را به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویه آزاد شود. 3 لیوان آب به گوشت اضافه کنید و بگذارید گوشت به مدت حداقل 2 ساعت بپزد و نرم شود.
هنگامی که گوشت و لوبیا پخت، آب لوبیا را گرفته و لوبیا را به گوشت اضافه کنید. سپس نمک و کمی زعفران آب شده را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تمامی مواد با هم بپزد و خورش جا بیفتد.
این خورش خوشمزه با شویدپلو سرو می شود. شوید پلو را به چند روش می توان پخت. در شویدپلو می توان از شوید خشک یا شوید تازه خرد شده استفاده کرد. شوید پلو به 2 روش کته و آبکش تهیه می شود.
برای داشتن شویدپلو مجلسی بهتر است برنج را آبکش کنید. برنج را قبل از پخت بشویید و به برنج نمک و آب اضافه کنید. و به مدت حداقل 5 ساعت آب کنید. سپس آب آن را خالی کنید.درون قابلمه آب بریزید و بگذارید جوش بیاید سپس برنج را درون آب جوش بریزید. نمک آن را چک کنید اگر نمک کم بود مجددا به برنج نمک اضافه کنید. بعد از اینکه کمی برنج جوشید تست کنید اگر بیرون برنج نرم و داخل برنج کمی سفت بود برنج را آبکش کنید.
ته دیگ مورد نظر را در قابلمه بچینید کمی از برنج را داخل قابلمه بریزید روی برنج شوید خشک بپاشید و چند بار این کار را تکرار کنید. سپس بگذارید برنج را به مدت 30 دقیقه دم بکشد.
دقت کنید مقدار شوید زیاد نشود زیرا شوید زیاد باعث تلخ شدن می شود.
خورش گوشت و لوبیا کاشانی آماده است.
نوش جان.
زمان آماده سازی
زمان پخت
برای 2 نفر
آسان
میزان سختی
مواد لازم
- گوشت گوسفند 200 گرم
- لوبیا سفید 50 گرم
- پیاز 1 عدد
- برنج 2 پیمانه
- شوید به میزان لازم گرم
- نمک به میزان لازم
- فلفل سیاه نوک قاشق پای خوری
- زردچوبه نصف قاشق چای خوری
- دارچین نوک قاشق پای خوری
- زعفران به میزان لازم