
آش رشته
خوشمزه ترین آش ایرانی
-
توسط
نسترن
آخرین بروزرسانی
10 کالری
آش رشته محبوب ترین و خوشمزه ترین آش سنتی ایران است. آش رشته در ماه رمضان در زمان افطار، عصرانه روزهای سرد پاییز و زمستان، مهمانی های دوستانه و خلاصه در اکثر جمع های ایرانی بسیار دلچسب می باشد. آش رشته باید با پیاز داغ، سیر داغ، نعناع داغ و کشک فراوان میل شود.
طرز تهیه آش رشته
از شب قبل حتما نخود و لوبیا را آب کنید. چندین بار آب آن را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود. سپس نخود و لوبیا را با هم بپزید. عدس را نیز جداگانه بپزید. عدس نیازی به آب کردن ندارد و برای پخت نیز به زمان زیادی نیاز ندارد. عدس نباید زیاد پخته شود تا له و پوست آن جدا گردد.
یکی از پیازها و 5 عدد سیر را خرد کنید. درون قابلمه کمی روغن بریزید ابتدا پیاز را سرخ و سپس سیر را به پیاز اضافه کنید، نباید زیاد سرخ شود. سپس زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و تف دهید. سپس نخود و لوبیا و سبزی آش را اضافه کنید و بگذارید خوب بپزد. بعد از حدود 30 دقیقه عدس را اضافه کنید. رشته را از وسط نصف کنید و به آش اضافه کنید. در این مرحله باید عصاره گوشت و کشک را اضافه نمایید اما حواستان به نمک باشد زیرا رشته، کشک و عصاره دارای نمک می باشد.
در تابه ای روغن بریزید، پیاز را خلالی و یک دست خرد و سرخ کنید تا کاملا طلایی و برشته شود، کمی زردچوبه به پیاز اضافه کنید تا پیاز داغ خوشرنگی داشته باشید. سپس سیر خلالی را سرخ کنید. سیر طود سرخ می شود نباید زیاد سرخ شود زیرا تلخ می شود. به سیر نیز کمی زردچوبه اضافه کنید.
در روغن داغ نعناع خشک را بریزید و سریع شعله را خاموش کنید زیرا سریع سیاه و تلخ می شود. کمی از نعناع داغ را درون آش درون قابلمه بریزید و باقی مانده را برای تزیین نگه دارید.
آش رشته خوشمزه و لذیذ آماده است.
نوش جان.
نکته ها و ترفندهای آش رشته
- آب گوشت و آب قلم می تواند جایگزین عصاره گوشت شود.
- آب گوشت و عصاره اختیاری است و قابل حذف شدن می باشد.
- سبزی آش شامل تره، جعفری، اسفناج، شوید و گشنیز می باشد.
- هنگام پخت آش از قابلمه بزرگی استفاده کنید تا جا برای اضافه کردن رشته داشته باشد.
- هنگام اضافه کردن رشته نباید آب آش کم باشد زیرا رشته آب را به خود جذب می کند و آش سفت می شود.
- هنگام اضافه کردن رشته حتما هم بزنید تا رشته ها به هم نچسبد.
- بعد از اضافه کردن رشته چندین بار آش را هم بزنید زیرا آرد موجود در رشته باعث ته گرفتن و چسبندگی می شود.
- می توانید کشک را جداگانه سرو نمایید و داخل آش نریزید.
- هرچه پیاز داغ و سیر داغ بیشتر باشد آش لذیذتر می شود.
زمان آماده سازی
زمان پخت
برای 2 نفر
متوسط
میزان سختی
مواد لازم
- لوبیا چیتی 125 گرم
- نخود 125 گرم
- عدس 250 گرم
- سبزی آش 1 کیلو گرم
- پیاز 2 عدد
- سیر 10 عدد
- نعناع 4 قاشق غذا خوری
- زردچوبه 1 قاشق چای خوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چای خوری
- کشک 250 گرم
- عصاره گوشت 1 عدد
- رشته آش 250 گرم