حمص

حمص

پیش غذا خوشمزه مدیترانه ای

  • توسط آخرین بروزرسانی
    zap icon 451 کالری

حُمُّص یک خوراکی مدیترانی ای می باشد که در خاورمیانه هم محبوب و پرطرفدار است. حمص را معمولا به صورت میان وعده یا پیش غذا به عنوان دیپ کنار سبزیجات یا در سینی مزه استفاده می کنند. حمص که در ایران گاهی هوموس نیز نوشته می شود به دلیل داشتن ارده و نخود بسیار مغذی می باشد.

bab8ec90-a435-4566-9a64-91d230dd6486.jpg

 

طرز تهیه حمص

ابتدا از 24 ساعت قبل از پخت نخود حتما باید نخود را خیس کنید و چندین بار آب آن را عوض کنید. این کار علاوه بر اینکه نفخ نخود را می گیرید باعث می شود نخود زودتر بپزد و نرم شود. 

نخود را بپزید، سپس آب آن را بگیرید. کمی از آب نخود را نگه دارید.

ابتدا پوشت نخود پخته شده را بگیرید سپس به همراه سیر درون غذا ساز بریزید و مخلوط کنید تا خمیری شود. سپس درون کاسه ای ارده، روغن زیتون، آب لیمو و نمک را با هم مخلوط کنید و درون غذاساز بریزید.

برای اینکه مایه حمص سفت نباشد مقداری از آب نخود را که نگه داشتید را کم کم درون آن بریزید تا کمی نرم شود.

مواد باید به خوبی باهم مخلوط شوند تا خمیری یکدست و کرمی رنگ حاصل شود.

حمص آماده است. درون ظرف سرو بریزید، روی آن را با روغن زیتون، پودر پاپریکا، جعفری یا نعناع و چند عدد نخود پخته تزیین و سرو نمایید.

نوش جان.

خواص ارده

  • ارده یا طحینی Tahini خوراکی است که از دانه های کنجد تف داده شده و کوبیده شده بدست می آید. از ارده در آشپزی لبناین، ارمنی، ترکی و .... استفاده می شود.
  • ارده بسیار انرژی زا می باشد و مناسب فصل زمستان است.
  • از کنجد و ارده در درمان اختلالات کبد و کلیه استفاده می شود.
  • ارده برای درمان درد استخوان و مفاصل مفید است.
  • فشار خون را کاهش می دهد.
  • ارده سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباعی مانند امگا 3، امگا 6 و امگا 9 می باشد.

 

خواص نخود

  • نخود حاوی ویتامین های گروه B، آهن، فسفر، زینک، پتاسیم می باشد.
  • نخود پایین آورنده فشار خون بالا می باشد.
  • در درمان دیابت موثر است.
  • همچنین نخود برای درمان ریزش مو و جوان سازی پوشت نیز موثر است.

 

نظرات

برای ارسال نظر باید وارد حساب کاربری شوید. ورود یا ثبت نام
clock icon


زمان آماده سازی

cooking time icon


زمان پخت

serve icon

برای 2 نفر

آسان
میزان سختی

مواد لازم

  • نخود 200 گرم
  • ارده 3 قاشق غذا خوری
  • روغن زیتون 3 قاشق غذا خوری
  • سیر 1 عدد
  • آب لیمو 4 قاشق غذا خوری
  • پودر پاپریکا به میزان لازم
  • نمک 1 قاشق غذا خوری
  • جعفری مقداری برای تزیین
  • نعناع مقداری برای تزیین گرم
  • آب به میزان لازم لیتر
لینک کوتاه
short link icon