
خورش قیمه نثار یک غذای پر طرفدار و اصیل قزوین می باشد. قیمه نثار بسیار معطر و خوش طعم می باشد و بسیار مجلسی و جذاب است.امیدوارم از طعم بی نظیر قیمه نثار لذت ببرید.
طرز تهیه قیمه نثار
ابتدا پیاز را خرد و تف دهید، زردچوبه، فلفل و گوشت تکه ای را به پیاز اضافه و 1 دقیقه تف دهید. بعد از 1 دقیقه 1 قاشق چای خوری و رب را به گوشت اضافه و کمی تف دهید سپس 1 لیتر آب به گوشت اضافه کنید. به مدت 2 ساعت با شعله ملایم باید پخته شود. بعد از 2 ساعت 2 عدد هل، 1 قاشق گلاب و 2 قاشق زعفران و نمک به خورش اضافه کنید. مجددا به مدت 1 ساعت باید پخته و آب آن غلیظ شود. نباید آب آن کاملا خشک و یا خیلی آب دار باشد.
خلال پسته و خلال بادام را با 1 قاشق گلاب به مدت 30 دقیقه خیس کنید.
زرشک را به خوبی بشورید.50 گرم کره را ذوب و زرشک را به کره اضافه کنید، کمی که سرخ شد 1 قاشق شکر را به زرشک اضافه کنید و زیر شعله را سریعا خاموش کنید. زیرا سرخ شدن زیاد زرشک و شکر، زرشک را سفت و لاستیکی و تیره می کند.
برای گرفتن تلخی پوست پرتقال، 1 لیوان آب را درون قابلمه کوچکی بریزید و بگذارید بجوشد سپس پوست پرتقال را به آب در حال جوش اضافه کنید، به مدت 5 دقیقه که جوشید، آبکش کنید و روی پوست پرتقال آب سرد بریزید. 3 مرتبه این کار را انجام دهید تا تلخی پوست پرتقال گرفته شود.
کمی کره را در تابه کوچکی ذوب کنید خلال بادام، پسته و پوست پرتقال را به کره اضافه و به مدت 30 ثانیه تف دهید.
برنج را به هر روشی که می پسندید بپزید. کمی از برنج را با زعفران مخلوط کنید.
برنج را در ظرف مورد نظر سرو کنید، یک لایه برنج زعفرانی روی برنج ساده بریزید، لایه بعدی زرشک و خلال ها را بریزد سپس خورش غلیظ شده روی برنج بریزید و سرو کنید.
قیمه نثار خوش رنگ و لعاب و مجلسی آماده است.
نوش جان.
زمان آماده سازی
زمان پخت
برای 2 نفر
سخت
میزان سختی
مواد لازم
- پیاز 1 عدد
- گوشت گوسفند 200 گرم
- رب 1 قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
- دارچین به میزان لازم
- هل 1 عدد
- گلاب 2 قاشق غذا خوری
- زعفران به میزان لازم
- زرشک 2 قاشق غذاخوری
- خلال پسته 2 قاشق غذاخوری
- خلال بادام 2 قاشق غذاخوری
- خلال پوست پرتقال 2 قاشق غذاخوری
- برنج 2 پیمانه
- کره 120 گرم
- شکر 1 قاشق غذاخوری