
با نزدیک شدن به شب یلدا همه در حال آمادگی برای بلندترین شب سال هستند. در عشق آشپزی خوشمزه ترین خوراکی های مخصوص شب یلدا را آموزش می دهیم تا با این خوراکی های خوشمزه لحظات شیرینی کنار خانواده عزیزتان داشته باشید.
طرز تهیه رولت طرحدار هندوانه ای
مرحله اول درست کردن مغز هندوانه ای ژله ای دسر است.
طرز تهیه ژله هندوانه ای
ژله به رنگهای سبز و بی رنگ و قرمز مورد نیاز می باشد. قالب ناودانی تک نفره را با کمی روغن چرب کنید. ژله را با ۱/۵ لیوان آب جوش حل کنید، اجازه دهید کمی خنک شود سپس بستنی ساده را که به دمای محیط رسیده و کمی روان شده را به ژله ها اضافه کنید تا رنگ ژله کمی سفید و مات شود. از ژله قرمز کمی داخل قالب بریزید و داخل یخچال بگذارید،وقتی کمی نیم بند شد مقداری چیپس شکلتان روی ژله بگذارید و مقدار کمی ژله سفید خنک شده اضافه کنید و مجددا داخل یخچال قرار دهید، هنگامی که نیم بند شد ژله سبز خنک شده رو اضافه کنید حتما مقدار ژله سبز از ژله سفید باید بیشتر باشد تا شکل هنوانه متناسب گردد.نکته مهم این است که ژله حتما باید نیم بند باشد، اگر کامل گرفته و سفت شود لایه ها از هم جدا می شوند. بعد از حدود 4 ساعت که ژله کاملا گرفت و سفت شد از قالب جدا کنید.
مرحله دوم رولت با خمیر دکور می باشد.
طرز تهیه خمیر دکور
کره 10 گرم به دمای محیط رسیده، سفیده تخم مرغ 1 عدد، آرد 10 گرم، شکر 10 گرم و رنگ خوراکی را با همزن دستی مخلوط کنید تا یکدست شود. مواد خمیر دکور را تقسیم کنید و رنگهای قرمز و سیاه و سفید و سبز تیره و روشن را درست کنید. متناسب با اندازه طرح، خمیر را تقسیم کنید و داخل قیف بریزید. کاغذ روغنی را آماده کنید. روی یک برگه سفید معمولی طرحت مورد نظر را بکشید و زیر کاغذ روغنی قرار دهید و کاغذ روغنی را کمی چرب کنید. خمیر دکور را که در قیف ریخته اید به ترتیب ابتدا هسته هندوانه سپس خط های تیره هندوانه کامل را بکشید، سپس سبز روشن و برشهای هندانه را تکمیل کنید و در فریزر بگذارید تا خودش را بگیرد و سفت شود.
طرز تهیه موس دسر
خامه فرم گرفته ۳۰۰گرم، ژلاتین۸گرم، خامه صبحانه 800 گرم، آب 15 گرم، گلاب۸گرم، عسل۱۵گرم، شکر۳۰گرم، وانیل ۱/۴قاشق چایخوری.
ابتدا آب و پودرژلاتین را باهم مخلوط کنید و به روش بن ماری ژلاتین را حل کنید تا شفاف شود. خامه صبحانه، عسل،گلاب و شکر را روی حرارت بگذارید تا شکر حل شود و مواد یکدست شود. ژلاتین حل شده را به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید. خامه فرم گرفته ر اضافه و خوب مخلوط کنید تا یکدست شود. مواد موس را در قیف بریزید.
طرز تهیه رولت
آرد۶۰گرم، روغن مایع۳۰گرم، شکر ۵۰ گرم، زرده تخم مرغ ۲عدد، سفیده تخم مرغ ۳عدد، آب ولرم نصف لیوان، وانیل ۱/۴قاشق چایخوری.(برای رولت نیاز به قالب ۲۵در۲۵ دارید).
ابتدا زرده تخم مرغ و نصف مقدار شکر را به خوبی هم بزنید. سپس آب را اضافه کنید و مخلوط کنید. روغن مایع و وانیل را اضافه و در مرحله آخر آرد الک شده را اضافه کنید و 5 دقیقه هم بزنید. سفیده را با همزن کمی بزنید و وقتیم کف کرد باقی مانده شکر را کم کم اضافه کنید تا سفیده فرم بگیرد. سفیده های فرم گرفته رو کم کم به زرده اضافه کنید و دورانی مخلوط کنید. مایع آماده شده را کمی در قیف ریخته و روی طرح مورد نظر بریزید. باقی مواد را هم بریزید سپس سطح مواد را صاف کنید و در فر با دمای 175 درجه سانتی گراد به مدت 10 دقیقه قرار دهید. یک عدد قالب لوف نیاز دارید. بعد اینکه کیک رولت پخت یک کاغذ روغنی روی کیک بگذارید و رولت را برگردانید و کاغذ پشت رولت رو به آرامی جدا کنید. اطراف رولت روابرش دهید و قسمت طرحدار را به اندازه ۱۸در ۱۴ و قسمت ساده را ۸در ۱۸ برش دهید. نصف دسر را روی رولت بگذارید ژله هندونه ای را روی دسر بگذارید سپس مابقی دسر روی ژله بریزید و رولت ساده را رویش بگذارید. در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد. سپس در ظرف سرو قرار دهید و برش بزنید.
رولت طرحدار هندوانه ای یلدایی آماده است، از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
نوش جان.
زمان آماده سازی
زمان پخت
برای 4 نفر
سخت
میزان سختی
مواد لازم
- تخم مرغ 4 عدد
- شکر 60 گرم
- خامه 800 گرم
- ژلاتین 8 گرم
- گلاب 8 گرم
- آرد 70 گرم
- ژله 3 بسته
- آب 1.5 لیوان
- وانیل 1/4 قاشق چای خوری
- عسل 15 گرم