کوفته

کوفته

غذای معطر و اصیل ایرانی

  • توسط آخرین بروزرسانی
    zap icon 574 کالری
  • twitter icon
  • linkedin icon
  • telegram icon

کوفته یکی از غذاهای اصیل ایرانی، بسیار خوشمزه و معطر می باشد. از انواع کوفته می توان به کوفته برنجی، کوفته تبریزی، کوفته نخودچی و ... اشاره کرد که تمامی کوفته ها را در عشق آشپزی آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه کوفته

ابتدا برنج نیم دانه و لپه را نیم پز و نیم کوب کنید.

سپس نصف پیار و 1 عدد سیر را با رنده ریز رنده و آب آن را بگیرید و به گوشت اضافه کنید و کاملا ورز دهید. در مرحله بعد نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و مجددا به خوبی ورز دهید تا مواد به خورد گوشت رفته و گوشت را طعم دار کند. بعد از حدود 5 دقیقه ورز دادن، برنج و لپه نیم پز و نیم کوب را به اضافه تمامی سبزی خشک ها (نعناع، مرزه، ترخون) را به مواد اضافه کنید. مجددا 5 دقیقه دیگر خوب ورز دهید. در مرحله بعد تخم مرغ و آرد نخودچی را اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه ورز دهید. نکته مهم در کوفته این است که مواد به خوبی ورز داده شوند تا به خوبی طعم همه مواد به خورد هم بروند و مواد کاملا یکدست شوند که کوفته به اصطلاح وا نرود.

بعد از اینکه مواد به خوبی ورز داده شد از مواد به اندازه یک نارنگی بردارید و در دست گلوله کنید و وسط هر گلوله 1 عدد آلو بخارا بگذارید و کاملا کوفته را گرد کنید.

طرز تهیه سس کوفته

ابتدا پیاز را رنده و سرخ کنید. سپس سیر رنده شده را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید. زردچوبه، فلفل و نعناع خشک را به سیر و پیاز اضافه کنید و وقتی عطرشان آزاد شد رب گوجه فرنگی را بریزید و کمی سرخ کنید. چند عدد آلو بخارا و 3 لیوان آب بریزید، در قابلمه را بگذارید تا سس بجوشد.

وقتی سس شروع به جوشیدن کرد کوفته ها را به آرامی توی سس بیندازید. در قابلمه را نبندید و هر چند دقیقه کمی از سس را روی کوفته بریزید. شعله گاز باید ملایم باشد تا به مرور سس غلیظ و کوفته پخته شود.

کوفته خوشمزه آماده است که بسیار مناسب روزهای سرد می باشد. می توان با ترشی های فرد اعلا، سبزی خوردن و نان سنگگ تازه  میل کرد.

نوش جان

نظرات

برای ارسال نظر باید وارد حساب کاربری شوید. ورود یا ثبت نام
clock icon


زمان آماده سازی

cooking time icon


زمان پخت

serve icon

برای 2 نفر

سخت
میزان سختی

مواد لازم

  • گوشت چرخ کرده 200 گرم
  • برنج نصف پیمانه
  • لپه نصف گرم
  • پیاز 1 عدد
  • سیر 2 عدد
  • نعناع 1 قاشق غذا خوری
  • مرزه 1 قاشق غذا خوری
  • ترخون 1 قاشق غذا خوری
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل سیاه به میزان لازم
  • زردچوبه به میزان لازم
  • آلو بخارا به میزان لازم
  • رب 2 قاشق غذا خوری
  • آرد نخودچی 1 قاشق غذا خوری
  • تخم مرغ 1 عدد
لینک کوتاه
short link icon