
کوفته یکی از غذاهای اصیل ایرانی، بسیار خوشمزه و معطر می باشد. از انواع کوفته می توان به کوفته برنجی، کوفته تبریزی، کوفته نخودچی و ... اشاره کرد که تمامی کوفته ها را در عشق آشپزی آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه کوفته
ابتدا برنج نیم دانه و لپه را نیم پز و نیم کوب کنید.
سپس نصف پیار و 1 عدد سیر را با رنده ریز رنده و آب آن را بگیرید و به گوشت اضافه کنید و کاملا ورز دهید. در مرحله بعد نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و مجددا به خوبی ورز دهید تا مواد به خورد گوشت رفته و گوشت را طعم دار کند. بعد از حدود 5 دقیقه ورز دادن، برنج و لپه نیم پز و نیم کوب را به اضافه تمامی سبزی خشک ها (نعناع، مرزه، ترخون) را به مواد اضافه کنید. مجددا 5 دقیقه دیگر خوب ورز دهید. در مرحله بعد تخم مرغ و آرد نخودچی را اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه ورز دهید. نکته مهم در کوفته این است که مواد به خوبی ورز داده شوند تا به خوبی طعم همه مواد به خورد هم بروند و مواد کاملا یکدست شوند که کوفته به اصطلاح وا نرود.
بعد از اینکه مواد به خوبی ورز داده شد از مواد به اندازه یک نارنگی بردارید و در دست گلوله کنید و وسط هر گلوله 1 عدد آلو بخارا بگذارید و کاملا کوفته را گرد کنید.
طرز تهیه سس کوفته
ابتدا پیاز را رنده و سرخ کنید. سپس سیر رنده شده را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید. زردچوبه، فلفل و نعناع خشک را به سیر و پیاز اضافه کنید و وقتی عطرشان آزاد شد رب گوجه فرنگی را بریزید و کمی سرخ کنید. چند عدد آلو بخارا و 3 لیوان آب بریزید، در قابلمه را بگذارید تا سس بجوشد.
وقتی سس شروع به جوشیدن کرد کوفته ها را به آرامی توی سس بیندازید. در قابلمه را نبندید و هر چند دقیقه کمی از سس را روی کوفته بریزید. شعله گاز باید ملایم باشد تا به مرور سس غلیظ و کوفته پخته شود.
کوفته خوشمزه آماده است که بسیار مناسب روزهای سرد می باشد. می توان با ترشی های فرد اعلا، سبزی خوردن و نان سنگگ تازه میل کرد.
نوش جان
زمان آماده سازی
زمان پخت
برای 2 نفر
سخت
میزان سختی
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده 200 گرم
- برنج نصف پیمانه
- لپه نصف گرم
- پیاز 1 عدد
- سیر 2 عدد
- نعناع 1 قاشق غذا خوری
- مرزه 1 قاشق غذا خوری
- ترخون 1 قاشق غذا خوری
- نمک به میزان لازم
- فلفل سیاه به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
- آلو بخارا به میزان لازم
- رب 2 قاشق غذا خوری
- آرد نخودچی 1 قاشق غذا خوری
- تخم مرغ 1 عدد