
آبگوشت غذای لذیذی است که بین ایرانیان بسیار پرطرفدار است. در بیشتر خانواده های ایرانی روزهای جمعه که تمام اعضای خانواده دور هم جمع می شوند آبگوشت پخته می شود.
آبگوشت بهتر است در ظرف مخصوص یعنی دیزی سفالی یا دیزی سنگی پخته شود که بسیار لذیذتر می شود.
آبگوشت غذای بسیار ساده ای است، فقط باید زمان کافی داشته باشید تا یک آبگوشت مشتی فرد اعلا بپزید و نوش جان کنید.
طرز تهیه آبگوشت
ابتدا 24 ساعت قبل حبوبات را در آب خیس کنید و چندین بار آب آن را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود.
سپس کمی روغن درون قابلمه بریزید، پیاز، سیر، زردچوبه و فلفل را کمی تف دهید. سپس گوشت، حبوبات و گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید و به میزان لازم آب بریزید تا گوشت و حبوبات به مدت 2 ساعت خوب بپزد. در حین پخت کف ایجاد شده روی آب یا به عبارتی چرک گوشت را بگیرید.
رب را در کمی روغن و کمی چربی گوشت تف دهید تا خامی رب گرفته شود، سپس رب و سیب زمینی را به گوشت اضافه کنید. در این مرحله نمک و در صورت تمایل لیمو عمانی را اضافه کنید.
کمی از چربی گوشت را در کاسه ای بریزید و گوشت کوب بکوبید تا له شود. سپس به آبگوشت اضافه کنید.
آبگوشت لذیذ شما حاضر است، برای تهیه گوشت کوبیده باید استخوان ها و لیمو عمانی را جدا کنید سپس به خوبی بکوبید تا کاملا یکدست شود و کش بیاید.
ترفند های آبگوشت
- حتما از گوشت گوسفندی استفاده شود.
- حتما گوشت استخوان داشته باشد زیرا بسیار زیاد باعث لذیذ شدن آبگوشت می شود.
- حتما حبوبات را 24 ساعت قبل خیس شده و چند بار آب آن را عوض شود.
- از مقداری چربی یا دنبه در آبگوشت استفاده شود.
- آبگوشت حتما باید با حرارت ملایم و آرام آرام پخته شود تا به خوبی پخته و جا بیفتد.
- از ادویه هایی مانند دارچین و زیره در صورت تمایل می توان استفاده کرد.
- حتما در کنار آبگوشت از سبزی خوردن تازه، سیر ترشی، ترشی دلخواه، پیاز و نان تازه میل شود.
نوش جان.
زمان آماده سازی
زمان پخت
برای 2 نفر
متوسط
میزان سختی
مواد لازم
- گوشت گوسفند 400 گرم
- پیاز 1 عدد
- سیر 2 عدد
- نخود 1/2 پمانه
- لوبیا سفید 1/2 پیمانه
- سیب زمینی 3 عدد
- گوجه فرنگی 2 عدد
- رب 2 قاشق غذا خوری
- زردچوبه به میزان لازم
- فلفل سیاه به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
- لیمو عمانی در صورت تمایل 1