
باقلا قاتق
غذای شمالی خوشمزه
-
توسط
نسترن
آخرین بروزرسانی
2 کالری
باقلا قاتق یک غذای خوشمزه شمالی می باشد که معمولا آن را کنار ماهی سرو می کنند. عطر سیر و شوید باقلا قاتق بی نظیر است. رکن اصلی باقلا قاتق پاچ باقلا می باشد که به آن لوبیا رشتی، لوبیا کشاورزی و در گویش محلی پاچ باقلا می گویند.
باقلا مخصوص باقلا قاتق را در فصل بهار مخصوصا در بازار تجریش به وفور می توان یافت. اما اگر باقالا مخصوصش را پیدا نکردید اصلا نگران نباشید، کمی لوبیا کشاورزی تهیه نمایید. 100 گرم از آن را داخل آب بریزید، باید به مدت 12 ساعت در آب بماند، بعد از 12 ساعت پوست لوبیا را به راحتی می توانید بگیرید و پاچ باقالای تازه و سفید داشته باشید.
طرز تهیه باقلا قاتق
ابتدا سیر را پوست و خلالی خرد کنید، روغن را داخل قابلمه بریزید سپس سیر خرد شده را درون روغن بریزید و کمی تف دهید. نیازی نیست سیر کاملا سرخ و طلایی شود همین که کمی عطر آن خارج شود کافی ست. سپس باقلا را اضافه کنید و کمی تف دهید. در مرحله بعد زردچوبه و شوید را به باقلا و سیر اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه تف دهید. سپس 1.5 لیوان آب بریزید و بپزید تا باقلا پخته و خورش جا بیفتد و روغن بیندازد.
وقتی خورش پخت نمک بریزید و به تعداد افراد تخم مرغ درسته را روی باقلا قاتق بشکنید ولی هم نزنید، فقط قسمتی از سفیده را کمی هم بزنید تا لعاب بیندازد. البته جداگانه نیز می توانید نیمرو درست کنید و روی باقلا قاتق قرار دهید، اما روش اول توصیه می شود.
باقلا قاتق با برنج و ماهی سرو می شود.
این خورش خوشمزه را بپزید و لذت ببرید.
نوش جان.
زمان آماده سازی
زمان پخت
برای 2 نفر
آسان
میزان سختی
مواد لازم
- پاچ باقالا 100 گرم
- سیر 10 عدد
- شوید 2 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ 1-2 عدد
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- نمک به میزان لازم
- روغن کمی گرم