
لوبیا پلو یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که در مناطق مختلف ایران به روش های مختلفی پخته می شود.
لوبیا پلو به دو روش کته و آبکش درست می شود. در روش آبکش شکل ظاهری زیباتری دارد. بنا به ذائقه در پخت لوبیا پلو گوشت تیکه ای یا گوشت چرخ کرده و یا حتی مرغ استفاده می شود.
طرز تهیه لوبیا پلو
ابتدا پیاز را خرد و سرخ کنید، هنگامی که پیاز سبک و طلایی شد زردچوبه، فلفل و دارچین را اضافه کنید و 1 دقیقه تف دهید تا عطر ادویه آزاد شود. سپس گوشت،لوبیا سبز خرد شده را به پیاز اضافه و کمی تف دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس رب را اضافه و تف دهید.
1.5 لیوان آب به گوشت و لوبیا اضافه کنید و به مدت 2 ساعت بپزید تا گوشت کاملا پخته شود. وقتی گوشت و لوبیا پخت، برنج شسته و خیس شده را به گوشت و لوبیا سبز اضافه کنید، در این حالت حدود 1 بند انگشت آب باید روی برنج باشد. نمک بریزید و بگذارید برنج بپزد سپس زعفران دم کرده را روی برنج بریزید و برنج را دم کنید.
درصورتی که خواستید لوبیا پلو مجلسی تری داشته باشید می توانید برنج را جداگانه آبکش کنید، برنج را کمی دانه درشت و زنده آبکش کنید، گوشت و لوبیا را بپزید تا آب آن خشک شود و فقط به اندازه چند قاشق آب داشته باشد، سپس لایه لایه برنج و گوشت را درون قابلمه بریزید، زعفران دم کرده را روی برنج بریزید و به مدت 25 دقیقه لوبیا پلو را دم کنید.
کمی کره روی لوبیا پلو بریزید و سرو کنید.
لوبیا پلو را می توان با ماست، ترشی، سبزی خوردن و سالاد شیرازی سرو کرد و از عطر و طعم بی نظیر این غذای خوشمزه لذت برد.
نوش جان.
زمان آماده سازی
زمان پخت
برای 2 نفر
متوسط
میزان سختی
مواد لازم
- لوبیا سبز 1 پیمانه
- گوشت گوسفند 150 گرم
- پیاز 1 عدد
- رب 1 قاشق غذا خوری
- دارچین به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
- فلفل سیاه به میزان لازم
- برنج 2 پیمانه
- نمک به میزان لازم
- زعفران به میزان لازم