
دمپختک
غذای اصیل ایرانی
-
توسط
نسترن
آخرین بروزرسانی
10 کالری
دمپختک یا دمی باقالی یکی از پلوهای مخلوط و خوشمزه ایرانی می باشد. عطر و طعم بی نظیر این پلو مخصوصا ته دیگ برشته آن منحصر به فرد است. معمولا دمپختک را با نیمرو سرو می کنند.
طرز تهیه دمپختک
ابتدا لپه باقالی ها را به مدت نیم ساعت در آب خیس کنید. پیاز را خرد و در کمی کره تف دهید، زردچوبه را اضافه کنید و تف دهید. در قابلمه ای دیگر لپه باقالی ها را در کمی روغت تف دهید و به پیاز، زردچوبه،زعفران و نمک اضافه کنید، 1 لیوان آب بریزید و به مدت 15 دقیقه بگذارید بپزد و آبش خشک شود، دقت کنید لپه باقالی زود می پزد پس حواستان باشد له نشود.
برنج را کته یا آبکش کنید. باقالی ها را به برنج اضافه و مخلوط کنید. کف قابلمه را چرب کنید و مقداری از مخلوط پلو و باقالی را کف قابلمه پهن کنید، سپس تمامی مواد را درون قالمه بریزید.
سپس به مدت 30-25 دقیقه دم کنید تا برنج دم بکشد و ته دیگ برشته و طلایی شود.
نیمرو را درست کنید و کنار دمپختک میل کنید.
حتما دمپختک و نیمرو را با ترشی و سبزی خوردن میل نمایید.
نوش جان.
زمان آماده سازی
زمان پخت
برای 2 نفر
آسان
میزان سختی
مواد لازم
- برنج 2 پیمانه
- لپه باقالی 1 پیمانه
- پیاز 1 عدد
- زردچوبه به میزان لازم
- زعفران به میزان لازم
- تخم مرغ 2 عدد
- کره 10 گرم
- نمک به میزان لازم